Спад със 7% на обявите за работа през юли

  • 05 август 2021 12:09

  • 819
  • 0
Спад със 7% на обявите за работа през юли
© Pixabay

През юли новите предложения, публикувани във водещите сайтове за търсене и предлагане на работа у нас, са спаднали със седем на сто спрямо юни.

Така, общият брой на обявите от миналия месец е почти 47 000. На годишна база те са се увеличили със 70 процента (спрямо юли 2020 г.), сочи още ежемесечният анализ на пазара на труда у нас, изготвен от HR компания и кариерен сайт JobTiger.

Продължава тенденцията новорегистрираните безработни да са повече от започналите работа

С най-висок спад са предложенията в сектора "Хотелиерство и ресторантьорство" (20 процента), следван от "Логистика и транспорт" (14 на сто и "Маркетинг и реклама" (13 на сто).

Дяловото разпределение по сектори остава непроменено и през юли. Секторите "Търговия и продажби" и "Хотелиерство и ресторантьорство" заемат челните позиции, съответно с 22 и 17 процента дял от общия брой обяви.

Въпреки че повечето компании отвориха отново своите офиси, опцията за работа от вкъщи стана един от водещите фактори при избиране на работно място. В отговор на тази тенденция, повечето сайтове за работа вече предоставят възможност за фокусиран преглед на публикуваните при тях предложения за работа от вкъщи или изцяло дистанционна работа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
819 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини