-
06 август 2021 09:20
- 1660
- 1
Българското вино „Вила Ямбол“ от сорта Мавруд ще се продава в магазините в канадската провинция Онтарио. Това стана възможно след спечелен търг пред държавната монополна компания LCBO (Liquor Control Board of Ontario), която е една от най-големите купувачи на алкохол и вино в света.
Дружеството има за цел да селектира и продава високоалкохолни напитки и вино в канадската провинция чрез верига от стотици магазини като така осигурява контрол над консумацията. „Вила Ямбол“ Мавруд е впечатлило експертите с живия си цвят с пурпурен нюанс, с изявената плодовост с нотки на синя слива и лятна череша и с добра структура, с пикантен финал.
"Със спечелването на търга, ние се задължаваме да подсигурим изискания обем вино с одобреното на дегустацията качество, като държавната компания осигурява присъствие в своята мрежа от магазини. Очаква се първите вина да бъдат реализирани на пазара в Онтарио в началото на 2022 г.“, посочиха от „Вила Ямбол“. За Канада избата изнася Ямболска Гроздова Ракия и Стралджанска Мускатова, които също са печелили търгове в LCBO (Liquor Control Board of Ontario).
Това е поредно международно признание за достойнствата на родните вина и отличното съотношение цена-качество на „Вила Ямбол“. Компанията изнася качествени червени, бели и розе вина и ракии в над 20 страни от целия свят на четири континента. Припомняме, че розето с марка „Вила Ямбол“ е най-продаваното българско розе у нас. Избата е лидер по продажби и при bag-in-box сегмента (вина в картонени кутии от 3 л). Тази година обра медалите на престижния конкурс Vinalies Internationales: общо 8 отличия, три от които златни.
„Вила Ямбол“ управлява близо 10000 дка лозови масиви и постоянно инвестира в нови лозя и следи зрелостта на настоящите – това е от ключово значение за поддържане на високото качество на вината. Винарната работи както с познати и обичани сортове, така и с типично български. Компанията залага на Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Пти Вердо и разбира се Мавруд. Базата за производство е разположена в град Ямбол като избата е една от първите, които въведе технология за микровинификация – на по-обикновен език казано това е „изба в избата“, която позволява бутилирането на малки партиди и дава възможност на технологичния екип да експериментира с различни сортове и практики.
Последвайте канала на
(в материала има продуктово позициониране)
Свързани новини
Сираков: Темата в Левски сега е "надграждане" - ще се опитаме да намерим най-добрия треньор
Годината на Локомотив (Пловдив) - обзорът на Sportal.bg
Ботев се разплати с треньорите в ДЮШ, но не и с представителния отбор
"Въпроси и отговори" с Годуин Коялипу
Божидар Искренов написа книга, "Без обувки" разказва неговата история
ЦСКА - София иска три милиона евро за Червения терминатор
Коментари 1
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Минималната заплата става 1077 лв. от януари, въпреки че бюджет за 2025 година няма
24 декември 202412:41
Новата социологическа агенция на Първан Симеонов: 76% от българите искат редовен кабинет
24 декември 202411:36
Патриарх Даниил: Нека Рождество Христово бъде началото на дълбока благодатна промяна в начина ни на мислене и живот
24 декември 202413:13
Как една исландка посреща Коледа и Нова година в едно монтанско село
24 декември 202412:31
Колко харчим, за да прекараме едни топли и уютни коледни празници
24 декември 202412:30
Евакуираха четирима души при пожар в къща в благоевградското село Габрово
24 декември 202412:20
Руски товарен кораб потъна след експлозия в Средиземно море
24 декември 202411:33
След падането на Асад - над 25 000 сирийски бежанци са се завърнали по домовете си от Турция
24 декември 202412:08
С какво време идва Коледа
24 декември 202412:20
2021.08.06 | 10:00