Roca Group засилва позициите си в глобален мащаб с придобиването на Sanit

  • 07 юни 2021 16:44

  • 651
  • 1
Roca Group засилва позициите си в глобален мащаб с придобиването на Sanit
©

Roca Group, световен лидер в дизайна, производството и продажбите на обзавеждане за банята, засилва позициите си в сектора в глобален мащаб чрез придобиването на германската компания Sanit, специалист в инсталационните системи и вградени структури за баня.

С това придобиване, което очаква финално одобрение от регулаторните органи за конкуренцията, Групата Roca, която оперира на 170 пазара и има 85 фабрики, ще засили позициите си и в продуктовата категория, в която понастоящем Sanit е третият най-голям производител в Германия и петият в Европа. Alantra бе съветник на Roca Group по сделката, а Allen & Overy – юридически съветници.

Ръстът в сектора на вградените в стената системи за уреди за баня, включващи вградени тоалетни казанчета, бутони за казанчета и рамки за инсталиране на уреди като умивалници, бидета и писоари, се развива много бързо в резултат на увеличаващото се търсене на окачени тоалетни. Понастоящем, глобалният пазар в тази продуктова категория, начело с Германия, отчита чувствителен растеж във всички държави в резултат предпочитанията на днешните потребители, които ценят повечето пространство, по-добрата хигиена и комфорт. 

Нови тенденции в дизайна на банята и специални оферти за Пролет 2021 от ROCA

Компанията Sanit, основана през 1945г. със седалище в Айзенберг, е част от Aliaxis, световен лидер в производството на усъвършенствани ВиК системи и фитинги, с присъствие в повече от 40 държави. Фирмата има три производствени центъра в Германия – в Айзенберг, Рьодентал и Витенберг. В тях работят 378 специалисти, а продукцията се изнася в 70 държави. Освен вече посочените продуктови категории, производството включва и аксесоари и крепежни елементи за инсталация на продуктите в банята. Оборотът на фирмата за 2020г. възлиза на 74 млн. евро.

Като част от фирмената стратегия производството на различни категории изделия за банята да бъде осъществявано в различни специализирани центрове, Sanit ще се превърне в хъб за разработка на инсталационните системи за баня в Група Roca.

Albert Magrans, Изпълнителен директор на Roca Group, изтъкна положителната синергия в резултат на тази сделка: „Придобиването на Sanit е фундаментална крачка напред в стратегията ни за интегриране на продуктите в цялостни решения за обзавеждане на банята и използване на технологии с голяма добавена стойност в продуктовото ни портфолио, което да затвърди още по-силно позициите ни на глобален лидер“.

За Roca Group

Roca Group е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за обзавеждане на банята в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Компанията е основана през 1917г., като съчетава в едно традиция и опит, страст към иновациите и зачитане на околната среда с призванието да отговори на нуждите на хората и да спомогне за подобряване качеството на живот на обществата като цяло.

Устойчивостта е залегнала на всички етапи от производствения процес, а ангажиментът да допринесе за опазване на една по-добра планета за бъдещите поколения, Група Roca предава чрез фирмената си философия на 170-те пазара, на които присъства, чрез своите 85 фабрики и повече от 24,000 служители.

Семейната компания е пазарен лидер в Европа, Латинска Америка, Индия и Русия и има силни позиции в Китай и останалите страни в Азия, Близкия Изток, Австралия и Африка. Резултатът е лидерската позиция на компанията в световен мащаб.

На българския пазар Група Roca е представена чрез дъщерното дружество Рока България А.Д., двете производствени фабрики в гр. Каспичан и трите емблематични марки на компания – Roca, Laufen и Fayans, ценени високо както от крайните клиенти, така и от архитекти и интериорни дизайнери.

(платено съобщение)

Novini.bg
651 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Местен

2021.06.07 | 17:26

1
какви са тез груп.в наше нямаме такива заводи?

Добави коментар

Водещи новини