Подписваме до края на седмицата отстъпките на руски газ

  • 16 май 2012 18:20

  • 1121
  • 1
Подписваме до края на седмицата отстъпките на руски газ
©

Допълнителните споразумения за договорената отстъпка от 11,1 % ще бъдат подписани до края на тази седмица. Това се договориха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и президентът на "Газпром" Алексей Милер, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Намалението на цената на природния газ ще влезе в сила със задна дата от 1 април. До 15 юни ще бъдат сформирани работни групи, които ще започнат работа по изготвянето на параметрите за новия газов договор. Министър Добрев и президентът на ,,Газпром” Алексей Милер обсъдиха и строителството на проекта ,,Южен поток”. Планът за реализирането на проекта се изпълнява в съответствие с обявения график.

Отбелязано бе и успешното провеждане на търг за избор на подизпълнител на дейностите, свързани с териториалното планиране, оценката върху околната среда и подготовката на проектната документация на българския участък от газопровода "Южен поток". На срещата присъства и изпълнителният директор на ,,Булгаргаз” Димитър Гогов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1121 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЕ ЗНАМ КОЙ СЪМ АЗ

2012.05.17 | 17:46

1
Намалението влиза в сила със задна дата... САМО,ЧЕ СЪС ЗАДНА ДАТА ГОСПОДАТА ОТ ОВЕРГАЗ И ДРУГИ ГАЗОВИ ПОСРЕДНИЦИ ОТДАВНА СА НИ ПРИБРАЛИ ПАРИТЕ НА ЗАВИШЕНИТЕ ЦЕНИ...ТАКА Е В БУЛГАРИСТАН,МАЧКАЙ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ...

Добави коментар

Водещи новини