Рекорд при онлайн продажбите на Черния петък

Онлайн продажбите на Черния петък достигнаха нов рекорд тази година, тъй като предпазливите заради пандемията американци предпочетоха да пълнят виртуалните си колички вместо истинските, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Потребителите са похарчили според оценки 9 млрд. долара в американски търговски платформи на вчерашния Черен петък, по данни на Адоби аналитикс (Adobe Analytics). Това е повишение с 22 процента спрямо предишния рекорд от 7,4 млрд. долара, поставен на 2019 година.
Анализаторската компания очаква предстоящият Кибер понеделник да бъде денят с най-големи онлайн продажби в историята на САЩ и на него да бъдат похарчени между 10,8 млрд. долара и 12,7 млрд. долара.

Сред причините за рекордните суми е фактът, че хората вече купуват по интернет и неща като хранителни стоки и алкохол, с които по-рано се снабдяваха от физическите магазини, отбелязва Адоби. Колкото до по-традиционните подаръци, сред най-популярните продукти са конструкторите Лего (Lego), слушалките ЕърПодс (AirPods) на Епъл (Apple), телевизори Самсунг (Samsung) и видео игри.

От подема в онлайн търговията спечелиха както големи търговски вериги като Уолматрт (Walmart) и Таргет (Target), така и малки търговци, отчита Адоби. Продажбите на големите магазини са скочили с 403 процента в Деня на благодарността и на Черния петък спрямо средното дневно ниво за октомври. Увеличението при продажбите на малките магазини е сходно - 349 процента.

В България, Сентека Комерс предлага платформа за онлайн продажби от най-ново поколение. Някой от най-големите онлайн търговци вече ползват облачната платформа на Сентека. Стабилност, гъвкавост, скалируемост и увеличаване на продажбите са само няколко от плюсовете на платформата.

Коментари

  1. 2020.11.29 | 10:43
    Ако вие сте лабораторен лекар и правите ръчно ДКК с микроскоп, но устройството ви е счупено може да пишете в Google диференциален брояч и да броите с програмата на компютъра с клавиатурата.
    1. 2020.11.30 | 22:16
      ДКК броя така от години! Все на ръка, откак приятелката ми си тръгна. До сега хиляди съм направил! Добре че е гугъл:
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Ще падне ли още цената на биткойна?

Ще падне ли още цената на биткойна?

Избрано от Интернет