Предлагат нова цена на природния газ от 1 декември 2020 г.

След извършен анализ, изготвен въз основа на представените от "Булгаргаз" ЕАД данни и документи и след направени изчисления съгласно ценовия модел, се предлага цената на природния газ от 1 декември 2020 г. да бъде в размер на 27,54 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

На открито заседание днес Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ обсъди доклад във връзка с внесеното заявление на "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване на цена за декември, по която общественият доставчик ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

От страна на заявителя "Булгаргаз" ЕАД в откритото заседание, чрез програмата за съобщения Skype, участва изпълнителният директор на обществения доставчик Николай ПавловНиколай Павлов Николай Павлов е служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е. Той заяви, че докладът отразява обективно информацията, свързана с образуването на цената на природния газ от 1 декември и дружеството го приема изцяло. Потвърден беше ангажиментът на "Булгаргаз" ЕАД допълнително да представи в КЕВР отчетна информация, обхващаща периода до 30.11.2020 г. включително, за пазарните индекси на европейските газови хъбове и за средномесечния обменен курс за конвертиране на евро в щатски долари за ноември 2020 г.

КЕВР обсъжда поевтиняването на природния газ

Данните ще бъдат внесени в регулатора на 1.12.2020 г., като по този начин Комисията ще разполага с цялата необходима информация, за да може същия ден да приеме окончателно решение за цената на природния газ за декември 2020 г. Окончателното решение за утвърждаване на цената на природния газ за декември КЕВР ще вземе на закрито заседание на 1 декември.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет