ЕС и Австралия отчитат добър напредък по двустранното търговско споразумение

Европейският съюз и Австралия се съгласиха в четвъртък, че е постигнат добър напредък в преговорите за "амбициозно и всеобхватно" двустранно търговско споразумение.

По време на виртуалната среща между председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в, председателя на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и австралийския премиер Скот Морисън обаче не беше договорен конкретен график за приключване на търговските преговори, съобщи БНР.

Карантината в щата Южна Австралия се прекратява предсрочно заради скандал

Двете страни заявиха, че ще си сътрудничат в борбата с пандемията Covid-19, включително осигурявайки значително финансиране за глобалния отговор на коронавируса.

Те също така изразиха подкрепа за Световната здравна организация и Световната търговска организация, като подчертаха необходимостта от укрепване на двата международни органа, което да ги направи по-отговорни и устойчиви на бъдещите предизвикателства.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Ще падне ли още цената на биткойна?

Ще падне ли още цената на биткойна?

Избрано от Интернет