Петролът поевтиня

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия, след като безпокойствата за търсенето на суровината надделяха над надеждите, че американските конгресмени и Белият дом са близо до споразумение за нов пакет от стимули за съживяване на най-голямата световна икономика, предаде "Ройтерс", цитирани от БНР.

В азиатската електронна сесия американският лек суров петрол понижи цената си със 17 цента или 0,4 на сто до 40,43 долара за барел.

Лондонският сорт Брент от Северно море поевтиня също със 17 цента или 0,4 на сто до 42,26 долара за барел.

Андрей Делчев: Държавните бензиностанции ще взривят пазара на имоти

И двата референтни сорта вчера поскъпнаха с около 1 процент.

Котировките леко тръгнаха нагоре в ранната търговия, след като демократите в Камарата на представителите представиха нов помощен пакет от 2,2 трилиона долара за преодоляване на последиците от коронавируса. Председателката на Камарата Нанси Пелоси изтъкна, че това е компромисно предложение.

Инвеститорите обаче продължават да се безпокоят за търсенето. Правителствени данни от Япония сочат, че вносът на петрол в четвъртия световен потребител на суровината през август са намалели с близо 26 процента.

Пазарът очаква данни за търсенето в САЩ, които ще публикува по-късно днес Американският институт по петрола, а утре - Службата за енергийна информация.

Коментари

  1. 2020.09.29 | 14:30
    ТУК ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ ЗА ДА ИМА ЗА шайката.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Пазари

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет