Авиокомпания пуска полет до... никъде

Сингапурската авиокомпания „Singapore Airlines“ (SIA) планира в края на октомври да пусне „полети до никъде“, пише местното издание „Стрейтс Таймс“, предава "Монитор".

Самолетите ще излитат и ще се връщат на летище „Чанги“ в опит да се преодолеят икономическите затруднения пред авиокомпаниите, възникнали вследствие пандемията от коронавирус.

От националния авиопревозвач съобщават, че планират да проучат възможностите за партньорство със съвета по туризъм на Сингапур, за да се изработи схема, при която заинтересованите пътници ще могат да плащат за такива полети частично с туристически кредити, които ще бъдат предоставени от правителството на страната.

Авиокомпанията Emirates планира съкращаване на около 30 000 работни места

Уточнява се, че времетраенето на „полетите до никъде“ ще бъде около три часа.

Няколко авиокомпании, включително EVA Air в Тайван, организираха подобни „полети до никъде“ в опит да се справят с драстичния спад във въздушните превози, предизвикан от пандемията от коронавирус.

Авиокомпанията по-рано оповести намеренията си да съкрати около 2 400 служители заради пандемията.

Според икономисти, подобно начинание би било полезно, защото при такива полети ще се използват самолети и екипажи, които иначе биха стояли на земята. Освен това „полетите до никъде“ ще се сторят интересни на много хора, които ще бъдат готови да участват само заради тръпката.

Според направено проучване, 75% от запитаните са изразили готовност да платят за такова пътуване, като най-популярната цена, която пътниците биха платили за място в икономична класа, е 288 долара. 40% от анкетираните са заявили, че са готови да платят 588 долара за място в бизнес класа.

Коментари

 1. 2020.09.12 | 06:14
  tva e za nashte cigani,hubavo za nikade no bez zavrashtane
 2. 2020.09.12 | 02:50
  Значи какво... 75% от запитаните са съгласни да платят 288 долара за да ги повозят 3 часа и да пинат едно лошо кафе и една студена вода? Айде стига бе, от къде ги намирате тия бе брат? Откъде?
 3. 2020.09.12 | 01:53
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
 4. 2020.09.11 | 21:05
  Айде радеФ,отивай работа за теб,така и така тук няма полза от теб,да не ти вехтеят дрехите напразно
 5. 2020.09.11 | 21:03
  Рядко тъпа идея. Направо да им отпуснат субсидии. Така само ще горят пертолни продукти (невъзстановим ресурс) и ще замърсяват въздуха. За абсолютно нищо. За да не останат някакви тарикати без печалби.
 6. 2020.09.11 | 21:00
  ще е ОСОБЕНО ПОЛЕЗНО...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Пазари

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет