След внезапна проверка КЗК запечата помещенията на Българската петролна и газова асоциация

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) извърши внезапна проверка на място в офиса на Българската петролна и газова асоциация.  Това обявиха от институцията.

Ето и пълното съобщение на КЗК по случая:

Проверката е предприета в рамките на образувано производство за установяване на евентуално извършени нарушения по чл. 15 и чл. 21 от ЗЗК и/или по чл. 101 и чл. 102 от Договора за Функциониране на Европейския Съюз (ДФЕС) при определяне цените на масовите автомобилни горива по веригата производство/внос – съхранение – търговия на едро – търговия на дребно, както на отделните хоризонтални нива, така и по вертикала, от страна на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, „Лукойл България“ ЕООД, „Сакса“ ООД, „Инса Ойл“ ЕООД, „Ромпетрол България“ ЕАД, „Еко България“ ЕАД, „Шел България“ ЕАД, „ОМВ България“ ООД, „НИС Петрол“ ЕООД, „Петрол“ АД, „Трейднет Варна“ ЕООД и Българската петролна и газова асоциация.

Горанов разкри колко бензиностанции ще има държавата и колко по-ниска може да е цената

Действията по проверката на място се извършиха от служители на КЗК, със съдействието на служители на МВР, след получено съдебно разрешение от Административен съд, град София.

При посещението на проверяващия екип е установено, че офисът на Асоциацията е заключен и недостъпен. Не са установени представители на БПГА. Опитите на проверяващия екип да се свърже с такива на публикувания в интернет страницата на БПГА телефонен номер са безуспешни.

На основание чл. 50, ал. 2, т. 6 от Закона за защита на конкуренцията, проверяващият екип запечата офиса на Българската петролна и газова асоциация. Извършването на проверката бе преустановено до осигуряването на достъп от представители на Асоциацията на проверяващия екип на КЗК.

Комисията напомня, че на основание чл. 100, ал. 3, т. 2 от ЗЗК при нарушаване на целостта или унищожаване на печатите, поставени при извършването на проверката, ще бъде наложена имуществена санкция в размер до едно на сто от общия оборот за предходната финансова година на сдружението на предприятия.

За противопоставяне на проверка, извършвана по чл. 50 от ЗЗК, на основание чл. 100, ал. 7, т. 3 във връзка с ал. 8 от ЗЗК се налагат периодични имуществени санкции в размер до едно на сто от среднодневния общ оборот за предходната финансова година за всеки ден до прекратяване на противоправното действие или бездействие.

Коментари

 1. 2020.05.20 | 20:46
  БРАВО, ВРЕМЕ БЕШЕ ДАЖЕ ДА БЪДАТ АРЕСТУВАНИ ТЕЗИ РУСКИ АГЕНТИ НА ЛУКОЙЛ ПРОДАЛИ ДУШАТА СИ ЗА 30 РУБЛИ КАТО ЮДА! ДЕЧЕВ Е ДИРЕКТНО ЗА ЗАТВОРА, АКО ВЕЧЕ НЕ Е В МОСКВА!!! ОТКРАДНАТИ СА ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ОТ РБ И НАРОДА НИ!!!
  1. 2020.05.21 | 06:28

   ДОСТА СИ ПРОСТИ4АК ,, БЪЛГАРИНО,, КВИ АГЕНТИ ,КВИ ПЕТ ЛЕВА

 2. 2020.05.20 | 19:52
  ОТ КОЗЯК, ДА СЪЗДАДЕМ ТАЗИ "ДЪРЖАВНА" ПЕТРОЛНА АГЕНЦИЯ. ЗАЩО?
 3. 2020.05.20 | 19:03
  Поредната пунта мара
 4. 2020.05.20 | 18:36
  Да ти дам да ми посиниш гьоза искаш ли?
 5. 2020.05.20 | 18:34
  сетиха се, че има и простосмъртни, дето купуваме Ба си! Можело значи!!!!
 6. 2020.05.20 | 17:52
  и такава агенция ли има???!!!!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Пазари

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет