Как да изберем правилно хладилник през 2020?

  • 02 май 2020 11:00

  • 3098
  • 6
Как да изберем правилно хладилник през 2020?
© Getty Images

Влязохме в тази година все още изумени от начина, по който технологията се е развила в последните две десетилетия и от начина, по който тя е интегрирана във всички аспекти на нашия живот, включително и в нашите домове. Заедно с тези събития дойде и естественият процес за покупка, направена на базата на обратната връзка за множество функции, продукти, оферти, брандове и т.н. Следователно, неизбежно стана много по-лесно да открием именно продуктите, от които се нуждаем и, в същото време, много по-трудно да вземем окончателното решение, понеже постоянно ни грабва някой нов детайл, нова функция, по-ниска цена или от други подобни аспекти, които ни карат да си променяме решението.

Имайки предвид това, вече и изборът на нов хладилник стана много по-комплексна задача. Защо? Защото започваме да анализираме по-внимателно наличните серии хладилници, тяхната ефективност, функционалност и дизайн. Разбира се, знаейки че почти за всички нас хладилниците представляват дългосрочна инвестиция, е напълно естествено да отделим необходимото време, за да анализираме от какво се нуждаем и какви хладилници биха покрили тези наши нужди.

Затова, по-долу ще откриете серия от основна информация за хладилници, за да ви бъде лесно при избора следващия път и да останете доволни от решението, което сте направили. Тази информация е групирана в зависимост от трите основните нужди, свързани с хладилниците: пространство за съхранение, функционалност и дизайн. Следователно, това са основните видове и характеристики на хладилниците:

Хладилници с една врата: перфектно решение, ако не сте свикнали да замразявате много хранителни продукти и ако имате нужда от повече пространство за обикновеното съхранение на хладно;

Хладилници с две врати: те са сред най-популярните видове хладилници, тъй като следват класическия модел. Те са и изключително практични и заемат относително малко пространство.

Хладилници side by side: както се подразбира вече, има пространство, предназначено за хладилник, до което има друго отделение, предназначено за фризер; двете отделения имат приблизително един и същ размер; те са идеални, ако искате да съхранявате ефикасно и организирано любимите ви хранителни продукти;

Хладилници с три врати: комбинация от хладилник side by side и класически хладилник с фризер в долната част; такива уреди са много просторни, идеални за големи семейства или за хора, които готвят често и са винаги добре запасени.

Вградени хладилници: сред най-модерните като дизайн, интегрират се чудесно в цялостната линия на кухнята.

На кои характеристики трябва да обърнете особено внимание, когато анализирате гамата хладилници и искате да направите идеалния избор за вас?

    •    Енергийната ефективност: от обикновен клас А до А+++. В зависимост от броя на плюсовете, цената на хладилниците расте. За сметка на това, същото се случва и с енергийната им ефективност.
    •    Типа охлаждане: статично, характеристика, която откриваме в по-голямата част от хладилниците на пазара, динамично с вътрешен вентилатор или с помощта на No Frost технологията – иновация при хладилниците, което предполага автоматично размразяване на електродомакинския уред, без нужда от личната ви намеса.
    •    Капацитет: най-важният критерий е да изберете хладилник с достатъчна голяма вместимост за вашите нужди.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3098 6

Коментари 6

Добави коментар
Българин..специалист

2020.05.02 | 14:08

4
На Запад и основно в САЩ от 10г. имат хладилници, които могат да бъдат командвани по Интернет с РС, телефон или таблет т.е. имат връзка с WI-FI мрежата, а тук ми обясняват журналята брой врати и разход съобразно клас А!!! НАЙ-ВАЖНОТО Е ХЛАДИЛНИК ИЛИ ФРИЗЕР ДА НЕ Е ПРОИЗВЕДЕН В КИТАЙ!!! ИМА ДОСТА ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА ПАЗАРА НО СА С ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ!!! АКО СТЕ БОГАТИ ИМА САМО ЕДНА МАРКА КОЯТО СЕ ПРАВИ САМО ВЪВ ФРГ...МИЛЕ!!!
До,,, специалиста

2020.05.02 | 20:24

6
всички хладилници на Миле , са ребрандирани и произведени от Либхер .
wtf!?!?!??!

2020.05.02 | 15:54

5
както и през 2019
Ааа

2020.05.02 | 13:23

2
Основен критерий - проверявайте дали даден модел се предлага и на пазара в Германия да кажем (или други страни в Западна Европа) или се среща само на нашия и румънския пазар - при втория случай най-вероятно става дума за некачествено евтино изделие. Това важи за всичко - перални, хладилници, печки, телевизори по 300-400 лв. - забрави!

2020.05.02 | 13:55

3
Много си прав колега,има очеваден двоен стандарт.
Душа в самота

2020.05.02 | 13:07

1
Избирайте мъдро и правилно !

Добави коментар

Водещи новини