Димитър Маргаритов: Пазарувайте по списък, за да не се задържате в магазина

  • 19 март 2020 16:52

  • 737
  • 3
Димитър Маргаритов: Пазарувайте по списък, за да не се задържате в магазина
© Кадър: Нова телевизия

Обажданията към нас за подаване на сигнали се повишиха през последните дни. В по-голямата си част те касаят недостига на хигиенни средства и маски. Това се дължи на ситуацията, в която се намираме. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

„Туризъм в целия свят в момента няма. Хората, на които резервацията им не може да се осъществи, могат да си върнат парите. Най-добрият вариант, обаче е да се търсят варианти на отлагане на почивките. Хората да осъществят пътуване, когато това е възможно. Могат да се предоставят различни видове ваучери или отстъпки. Целта е да се предпазят туроператорите от фалити. Това, което се случва е ужасно, но единственият начин е да се изчака малко, да се търсят начини за отлагане във времето“, коментира той.

Д-р Мангъров: Пикът на коронавирус у нас ще е след 3-4 седмици

„Когато се говори за пакетни пътувания, е предвидено да има обезщетения при непредвидени ситуации. Потребителите имат право да прекратят пътуването си при форсмажор и да търсят обезщетение, но призивът ми е да се търсят други варианти“, подчерта Маргаритов.

„Спекула с цената на защитни маски има в някои случаи. Хората, които го правят могат да бъдат морално укорени, но не и юридически. На този етап това се прави от група нехранимайковци. Към момента ситуацията е спокойна откъм наличности“, увери председателят на КЗП. Той допълни, че сигнали за липсващи хранителни продукти няма.

Ангелкова: Няма да оставим нито един български гражданин в чужбина да не може да се прибере в родината

„Зареждането е динамично и няма такъв вариант. Проверяваме сигналите за нелоялни търговски практики. Засега това са отделни случаи, които ще бъдат санкционирани“, коментира още той.

Димитър Маргаритов призова: „Да запазим спокойствие, да пазаруваме по предварителен списък, за да не се задържаме в магазина и да пестим“.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
737 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
wtf!?!?!??!

2020.03.19 | 23:28

3
излишни паразити....
Анко

2020.03.19 | 22:07

2
По-смешен и елементарен съвет не може да се измисли. Типично!

2020.03.19 | 18:26

1
glupak sas spisak ili bez spisak sas 200 leva koito ostavat kato si platim toka i vodata pri tezi evropeiski ceni se pazaruva za minuti vav magazine

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини