Продават вятърни паркове карай Каварна

  • 26 март 2012 15:05

  • 1020
  • 0
Продават вятърни паркове карай Каварна
©

Комисията за защита на конкуренцията разреши продажбата на три вятърни парка край Каварна, се казва в съобщение на КЗК. Купувач е австрийската компания „Лукерг Реню", в която пък са партньори „Лукойл" и италианската ERG. „Уинд Парк Каварна Ийст" ЕООД, „Уинд Парк Каварна Уест" ЕООД и „Кей Енд Ес Енерджи" ЕООД са собственост на „Райфайзен Енерджи енд Енвайрънмънт Холдинг".

От Комисията посочват, че е изследвано на първо място пазарното положение на участниците в операцията преди и след осъществяването й, както и фактори, влияещи върху позицията им на пазара на производство и продажба на едро на ел. енергия.

В процеса на проучване е установено, че участниците в сделката притежават незначителни производствени мощности. Затова към настоящия момент те не са сред основните участници на този пазар. През 2010 г. сумарният пазарен дял на дружествата, изчислен на база инсталиран капацитет и на база произведена ел. енергия в страната, е значително под 5%.

КЗК счита, че концентрацията може да бъде разрешена, тъй като няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, което значително би попречило на ефективната конкуренция на пазара на производство и продажба на ел. енергия от ветроенергийни паркове.

Последвайте канала на

1020 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини