"Фолксваген": Не търсим ново място за завода си, проектите са замразени

Германският концерн "Фолксваген" не търси ново място за завода си.

Това заяви член на управителния съвет на компанията, цитиран от "Ханделсблат". Пред журналисти Андреас Тостман, който отговаря за производството, поясни, че "Фолксваген" следи внимателно турската офанзива в Сирия. "Не сме притиснати от времето и затова решението ни, къде ще построим завода, в момента е замразено", допълни Тостман, предаде БНР.

Припомняме, по-рано "Фолксваген" отложи окончателното си решение дали да построи своя нов завод за автомобили в Турция на фона на международните критики по отношение на турската военна операция в Северна Сирия и опасенията за сериозно накърняване на репутация на немския автомобилен производител.

"Ние наблюдаваме внимателно настоящата ситуация и гледаме със загриженост текущите развития", заяви говорител на компанията, цитиран от "Ханделсблат".

По-рано този месец "Фолксваген" създаде филиал в западната провинция Маниса в Турция, като от компанията заявиха, че все още се намират в последната фаза на преговорите и че не е взето окончателно решение за строежа на автомобилния завод за 1,3 млрд. евро.

Коментари

  1. 2019.10.23 | 06:20

    И вие като другите като дойдете ще раздавате по 500-600 лв. Заплати. Както направиха ЛИОНИ в гр. Плевен. Затова си стойте в Германия защото там номерата ви не минават

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет