Експерт: Цената на вносното месо у нас е прекалено висока

Българските производители имаха основание да увеличат цената на свинското месо заради африканската чума. Но цената на вносното месо у нас е прекалено висока. Голям процент от месото, което консумираме, е вносно и то не би трябвало да поскъпва, тъй като и пазарът ни в това отношение е стабилен. Това сподели в сутрешния блок на Нова телевизия Пейо Майорски, експерт към Агенцията за защита на потребителите.

,,Да, разбирам вносното месо да поскъпне, но нека да е в разумни граници, защото в момента имаме едно спекулативно покачване на цената на свинското месо. Може би е добре вносителите да бъдат малко по-обрани и по-скромни в определянето на крайните цени на месото. Но като цяло те се възползват от положението в световен мащаб, не само у нас'', посочи в заключение Пейо Майорски.

Коментари

 1. 2019.10.06 | 08:47

  ЧУМАТА СИ Е ЧУМА !Обезумелите от лакомия търгаши се възползват от всичко за да печелят бързо,още днес!Ис лекарствата е така там чума няма!

 2. 2019.10.05 | 13:46

  Огнището на Чумата,която ни докара до тук е в Драглевци.

 3. 2019.10.05 | 09:51

  Е нали за това беше тази чума, за да се спре нашето произвидство и дс се взимат боклуците на запада. Някои хора в парламента направиха много пари

 4. 2019.10.05 | 09:14

  Не е нужно да си експерт за да осъзнаеш този факт. Също така не е само с вносното месо, а и с много други стоки. Важно е да се спомене също, че някои стоки произведени в България се продават 2-3 пъти по евтино на западния пазар и като сравним заплатите, разликата става направо огромна.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет