Петролната асоациация със сигнал до еврокомисар заради наредбата за отчитане на печалбите

  • 07 август 2019 14:51

  • 486
  • 4
Петролната асоациация със сигнал до еврокомисар заради наредбата за отчитане на печалбите
© Pixabay

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) подаде сигнал до европейския комисар за конкуренцията Маргрете Вестагер заради притесненията си относно текстовете от наредбата за регистрацията и отчитането на печалбите.

Според изискванията в наредбата от 1 октомври тази година върху касовите бележки, издавани от бензиностанциите в страната, трябва да се появи цената "на едро", на която търговците купуват горивото.

Това ще удари върху конкуренцията, обявиха от бранша преди дни.

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) се обръща към еврокомисаря, защото смята подобна информация върху касовите бележки за защитена търговска тайна от европейското законодателство, съобщава БНР.

Браншът се опасява, че изискванията на наредбата нарушават договора за функционирането на ЕС, както и влизат в противоречие със защитата на търговската информация. 

Това може да доведе и най-вероятно ще доведе до проблеми с конкуренцията на пазара на горива, заяви пред Националното радио Светослав Бенчев от Асоциацията.

От друга страна неизпълнението на изискванията ще доведе до имуществени санкции и затваряне на бензиностанции.

По тази причина от Асоциацията очакват от еврокомисар Вестагер да предприеме предвидените в правомощията им мерки, се казва в писмото.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
486 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
бай Симо

2019.08.08 | 11:26

4

Сами са казали, че ще има проблеми и война в бранша- защото останалите ще разберат, че ЛУК ОЙЛ ги цака с топла бира! Златев е в основата на картела- работил съм в бранша, всяка сутрин гледахме цената на сайта на Лук ОЙЛ, която вървеше нон стоп отгоре (сега я спряха от няколко години) и ако там се вдига, вдигахме в процентно съотношение и ние или пък сваляхме съответно! ББ да се вземе в ръце и да си разваля дружбата със Златев овреме, че избори идват.

бай Симо

2019.08.08 | 11:23

3

притесняват се ама от друго...

2019.08.08 | 09:38

2

При 57$ долара за барел днес цените на горивата не се мръднали и една стотинка на долу а картела е тръгнал да се оплаква във Брюксел

о

2019.08.07 | 22:43

1

О! притесняват се, че ще се разбере с колко ни скубят? УЖАСТ! Горките бедни бензинджии.

Добави коментар

Водещи новини