КЗП: Купувайте риба само от търговски обекти

  • 04 декември 2018 07:57

  • 606
  • 2
КЗП: Купувайте риба само от търговски обекти
© Кадър: БНТ

Купувайте риба само от проверени и сигурни търговски обекти, не се доверявайте на амбулантни търговци, най-малкото не се знае какво качество е рибата и това би могло да застраши здравето ни. Такъв призив отправи от ефира на БНТ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов по повод наближаващия Никулден.

,,От КЗП традиционно извършваме проверки с колегите от БАБХ около Никулден. Разбира се, ще съблюдаваме за това да няма опити за мамене и всичко да е коректно от страна на търговците'', посочи Маргаритов.

По отношение на предстоящите коледни и новогодишни празници председателят на КЗП заяви, че започват проверки по големите търговски центрове, и по-специално - паркингите на моловете.

,,Целта на тези проверки е да се установи кой какви функции има по отношение по сигурността на хората по търговските центрове. Искаме да се уверим, че ще бъдат създадени необходимите организация и ред, които да позволяват нормалното движение на трафика в затворени пространства, т.е. в подземните гаражи на моловете. Знаете, че тогава и температурите падат, поради което повечето хора ще предпочетат моловете, следователно ще има и повече автомобили в тези паркинги'', обясни Маргаритов.

По думите му, ако се установи, че липсва необходимата организация, платеният паркинг като услуга би могла да се забрани за предоставяне от Агенцията, докато не се подобрят мерките ѝ, касаещи нормалния ред и сигурност.

Накрая Димитър Маргаритов поясни, че във връзка с кампанията около "Черния петък" в КЗП са постъпили едва около 40-50 жалби.

Последвайте канала на

Владимир Василев
606 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Баба Гицка

2018.12.05 | 08:46

2

Може ли да си ловим или трябва само да купуваме

2018.12.04 | 14:01

1

една от многото нищоправещи, бюджетосмучещи организации, които ни струват милиарди всяка година....

Добави коментар

Водещи новини