Превозвачите внасят нова жалба срещу продуктовите такси за тежкотоварни камиони и автобуси

  • 06 ноември 2018 12:51

  • 651
  • 2
Превозвачите внасят нова жалба срещу продуктовите такси за тежкотоварни камиони и автобуси
© Булфото (архив)

Нова жалба с искане да спре събирането на продуктови такси за тежкотоварни камиони и автобуси внесе Съюзът на международните превозвачи (СМП), след като ВАС отказа да спре изпълнението на текстове от Наредба за продуктовите такси до окончателното произнасяне на съда. Това съобщава Съюзът на международните превозвачи.

Според магистратите, предоставените от СМП доказателства за загуби от над 91 000 лв. платени такси, само за първите няколко седмици от действието на Наредбата, не е достатъчно голяма вреда за бизнеса. Съдът твърди, че събирането на налога защитава обществения интерес срещу "вредните емисии във въздуха".

Жалбите на бранша бяха внесени в съда след като Наредбата на МС за рециклиране на масовите отпадъци, приета юли, 2018 г. въведе за първи път и такси за всички нови и употребявани камиони и автобуси. Бъдещите действия на бранша срещу плащането на продуктови такси ще бъдат обсъдени и на Общо събрание на СМП през втората половина на ноември.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
651 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да слязат от бентлитата

2018.11.06 | 13:17

2

Е, нема да карат Бентлита и ще се справят със "загубите"! Тия верва ли им некой - и те като галевица омбудсманка само реват !

да спрат да ни тровят

2018.11.06 | 13:13

1

Да бе - тия милионерчета - собственици , дето ги разискват в ЕК, заради подбиване на цени в Европа и спане на шофьори в мизерия по "паркинзите", искат нагло да продължат ДА НИ ТРОВЯТ и да си пълнят гушите! Айде стига привилегии, пък после ги издирваме по света!?

Добави коментар

Водещи новини