Акциите на Apple достигнаха рекордни нива

  • 14 февруари 2012 14:06

  • 1097
  • 1
Акциите на Apple достигнаха рекордни нива
©

Акциите на Apple – най-скъпата компания в света преминаха границата от 500 долара.

Рекордните стойности бяха постигнатии в понеделник (13 февруари). Те са резултат от силен двуседмичен ръст след като компанията обяви зашеметяващо високи продажби и приходи за последното тримесечие, съобщава AP.

В началото на търговията цената на акциите скочи с 9,18 долара спрямо миналия петък и достигна рекордната стойност от 503,83 долара за акция. В края на деня тя спадна незначително до 502,60 долара.

До края на миналото лято Apple си съперничеше с петролната компания Exxon Mobil за титлата "най-скъпа компания в света". Последната серия от успехи обаче изстреля компанията на покойния Стив Джобс на върха.

Днес пазарната ѝ стойност се оценява на 465 млрд. долара, което е близо една пета от брутния вътрешен продукт на Великобритания за 2011 г. Exxon остана на "скромната" втора позиция с 400 млрд. долара.

На 24 януари Apple изнесе резултати за нетни приходи от 13,06 млрд. долара за последното тримесечие – почти двойно повече от приходите за същия период година по-рано. За същия период продажбите на компанията и са нараснали със 73 процента – главно благодарение на новия модел на iPhone 4S и на iPad 2.

Макар и зашеметяваща, цената на акциите на технологичния гигант не е най-високата възможна. По оценки на анализатори тя може да достигне до 588 долара за акция.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1097 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХУБАВА ИГРИЦА :)

2012.02.19 | 23:05

1
eRepublik е мултиплеър. Развива се в огледален свят (наречен Новият свят), където играчите могат да вземат участие в политиката, да ръководят своя фирма и да водят войни с други страни. еБългария води война с еТурция, в момента се бием с еМакедония. http://www.erepublik.com/en/referrer/Rimisark1

Добави коментар

Водещи новини