Плевен е домакин на международно пчеларско изложение с гости от 22 държави

  • 07 февруари 2018 15:36

  • 2235
  • 0
Плевен е домакин на международно пчеларско изложение с гости от 22 държави
© Pixabay

Плевен е домакин на 16-тото международно пчеларско изложение с участието на близо 200 фирми от 22 държави. Форумът започва утре и ще продължи до неделя в бизнес-комплекс "Мания Тауър", съобщиха организаторите от Областния пчеларски съюз (ОПС) в Плевен.

Това най-голямо изложение-договаряне за пчелари в България се очаква да бъде открито от заместник-министъра на земеделието и храните Вергиния Кръстева.

Близо 200 павилиона ще представят най-новото в областта на пчеларството и производството на пчеларски продукти. За първи път всеки посетител ще може да опитва пчелен мед от вида, който сам пожелае. Също за първи път на изложението ще бъде предложено най-новото, качествено и евтино облекло за пчеларите за лятото от водещ чуждестранен производител. Акцент през утрешния ден ще бъде биологичното пчеларство.

"Около една трета от българския мед за износ е биологичен и е много търсен в Европа. България има 95 на сто чиста природа за производство на биологичен мед", посочи председателят на ОПС доц. Юлиян Станчев. Изложението се организира под патронажа на областния управител Мирослав Петров, със съдействието на Министерството на земеделието и храните.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини