Камакс: качество без компромиси

  • 04 септември 2017 13:29

  • 1761
  • 0
Камакс: качество без компромиси
©

Предприемачеството в България все още е сравнително младо, но вече има доказани компании с над 20 годишна история като фабриката за щори „Камакс“ ООД.

„Камакс“ е основана през 1994 г. и е специализирана в производството на слънцезащитни продукти – външни и вътрешни щори, сенници и други. Днес фирмата предлага богата гама от над 91 модела и 1062 цвята, а фабриката в Тетевен е разположена на площ от 14 500 кв. м. Компанията има собствен конструкторски отдел и 160 квалифицирани работници, като всяка една поръчка се изработва по индивидуален проект за клиента.

През 2017 година „Камакс“ стана носител на престижната награда „Златна мартеница“, която ежегодно се връчва от Съюз „Произведено в България“ за иновативно, високотехнологично предприятие. Подобно признание не е случайно - всяка година между 90 000 и 100 000 клиенти се доверяват на качеството на продуктите на фирмата, като освен в България, фирмата продава и в Белгия, Великобритания, Италия, Германия, Румъния, Турция, Македония и други.

„Нашето основно мото е „Качество без компромиси“. Именно така печелим и задържаме клиентите си. Когато една фирма предлага качествени услуги и се отнася с уважение и респект към потребителите си, те не само ще се върнат, но и ще я препоръчат. А в днешно време мнението на клиентите и препоръката им е най-добрата реклама“, казва основателят и мажоритарен собственик на компанията г-н Емил Максимов. „Екипът ни от отлично подготвени и мотивирани служители е най-голямото ни богатство. Ние не спираме на инвестираме в хора и технологии, но има още един елемент, който е много важен – изборът на правилен финансов партньор.“ 

Фирмата работи с Първа инвестиционна банка (Fibank) вече над 17 години, като за този период са финансирани успешно и без проблеми над десет проекта, свързани със строителство, закупуване на машини, започване на нови производствени дейности. „Коректност и точност – мисля, че това е точното определение за моята банка - Fibank“, споделя Емил Максимов.

Към бъдещите предприемачи, които стартират собствен бизнес, той дава следния ценен съвет: „Захванете се с нещо, което все още го няма или е в незавидно състояние. Не следвайте другите само затова, че карат лъскави коли. Историята е пълна с примери за фалити на предприемачи, които не са залагали на качеството и са търсили бърза и лесна печалба. Поставяйте си дългосрочни цели и гледайте напред. Една фирма е успешна и има традиции, когато в нея работи второ или трето поколение. Истинското щастие е, когато децата ви поискат един ден да следват вашия път“.

Последвайте канала на

Novini.bg
1761 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини