Българските вина Pixels и F2F взеха 7 медала на престижен конкурс в Лос Анджелис

  • 09 юни 2017 15:12

  • 2468
  • 0
Българските вина Pixels и F2F взеха 7 медала на престижен конкурс в Лос  Анджелис
©

Престижният международен винен конкурс в Лос Анджелис награди родните вина Pixels и F2F с общо 7 медала, 5 от които златни, по време на тазгодишното си издание. Българските вина, произведени от избата New Bloom Winery, са единствените представители на страната ни с отличия в рамките на елитното състезание.

Модерното градско вино Pixels блесна с 4 златни медала на събитието – съответно с Pixels Розе от Гренаш, Pixels Совиньон Блан и Pixels Шардоне. Pixels Каберне Совиньон 2015 получи злато в категорията „Пазарен сегмент“и сребърен медал за качество. Бутиковата марка F2F, отново представител на New Bloom Winery, също има две награди – злато за „Иновативен дизайн“ и сребро зa F2F Шардоне 2015 след дегустацията на журито.

„Като единствени отличени представители на България, няма как да не бъдем доволни от избора на журито в този конкурс. Намираме се в несъмнено силна компания с доказано качествени вина от известни с климата и лозята си райони. Още повече, състезанието се организира в Калифорния – щат прочут с доброто си вино. На този фон сме още по-горди с признанията за нашите две марки Pixels и F2F. Призовете кореспондират прекрасно със скорошната промяна на корпоративната ни идентичност и плановете ни за експортна експанзия”, коментираха от New Bloom Winery.

Това издание на Los Angelis International Wine Competition е получило 3 002 вина от 991 производители и 17 държави, между които Аржентина, Австралия, България, Чили, Франция, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка, Испания и САЩ.

Конкурсът в Калифорния вече се е утвърдил като един от най-престижните такива в рамките на САЩ, а самото събитие предлага на гостите си класно дегустационно събитие с локални и международни селекции вино. Жури от близо 80 човека от целия свят използва техниката за слепи тестове, за да оцени участниците, като поддържа най-високите стандарти в областта, останали като важна основа на конкурса. Събитието се радва на около 1.3 милиона посетители в рамките на LA County Fair.

Международното признание за Pixels и F2F е продължение на силното представяне на двете серии на някои от най-успешните интернационални винени събития като ISW Mundus Vini в Германия, Vinalies Internationales, Франция и Concours Mondial Du Bruxelles.

New Bloom Winery e новото име на избата, изградена в град Съединение. Районът е традиционно винарски, съсредоточен в Тракийската низина – регион, класиран на второ място от “Wine Enthusiast” като една от 10-те най-добри дестинации за винени пътешествия в света през 2017 година.

Тази година избата добавя нова серия към вече познатите на потребителите Verano Azur, Pixels и F2F, и тя ще носи едноименното название New Bloom. С новите продукти екипът на винарната се стреми да създаде нови винени тенденции и да отговори на вкуса на новото поколение потребители. С тези продукти се обръща специално внимание на модерните, градски хора и те са израз на новите ценности, зад които застава бранда – високо качество, иновация, експериментаторски дух и желание за създаване на нови вкусове.

За да даде на потребителите си най-добро качество, производствената база на New Bloom Winery ползва много високи технологии. Дългогодишни инвестиции в най-съвременна техника и съоръжения, качествени бъчви от френски дъб и модерни ферментационни съдове са само част от предпоставките за успеха. Избата разполага с ферментационна и депозитни съдове с обща вместимост 12 милиона литра, а бутилиращата линия има производствен капацитет от 360 хиляди бутилки вино месечно. В последните пет години винарната е напълно реконструирана чрез инвестиция от 10 млн. лв., като към нея е изградена и нова модерна лаборатория за проследяване и замерване на всички производствени процеси, за да се гарантира качеството на вината.

Много ценен капитал на избата е подготвеният и мотивиран екип, който включва доказани опитни имена от винения бранш с богат международен опит, които прилагат най-добрите световни практики. Екипът се състои от млади специалисти с натрупан опит и специализации във Франция и Нова Зеландия, готов да експериментира следвайки нагласите на потребителите. Зад успеха на избата стоят близо 250 души, отговорни за създаването на вината.

Зад тяхното професионално самочувствие стоят и над 6 000 дка първокласни собствени лозови масиви на избата, за които се грижи екип от опитни агрономи. Собствените лозя са изключително предимство, защото позволяват прилагането на строг контрол върху целия производствен процес и гарантирано качество на крайния продукт. Отглежданите собствени сортове грозде са както по-познатите Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера.

Последвайте канала на

Novini.bg
2468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини