Бизнесмен: Няма как ГМО продукти да влязат в Европа със СЕТА

  • 03 ноември 2016 17:53

  • 3817
  • 2
Бизнесмен: Няма как ГМО продукти да влязат в Европа със СЕТА
©

Живеем в демократично общество и е естествено да има хора, които да са против това споразумение. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ вицепрезидентът на Канадско-българската бизнес камара и вицепрезидент на Американската търговска камара по повод Алекс Нестор СЕТА - споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада.

Той отрече твърдението на депутата от "БСП лява България" Румен Гечев, че споразумението е "байпас" за американски фирми, които ще се регистрират в Канада и ще продават продуктите си в Европа. СЕТА има правила за произход на продуктите. Няма как Канада да позволи на американските фирми да продават през Канада, без да открият работни места там, подчерта Нестор.

Той е категоричен, че чрез СЕТА няма как да бъдат вкарани ГМО продукти в Европа, каквито опасения има. Това не е предмет на преговори и не влиза в споразумението, заяви Алекс Нестор.

По думите му със споразумението българските земеделски производители ще бъдат облагодетелствани, тъй като ще могат да продават безмитно някои от продуктите си в Канада.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3817 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.04 | 01:32

2
то според документите на ;бизнеса; в европа няма и китайски стоки

2016.11.03 | 22:01

1
Слугинажни джуджета

Добави коментар

Водещи новини