Международни инвеститори заплашват да се изтеглят от България заради проблемите в правосъдието

  • 25 януари 2016 18:37

  • 2311
  • 2
Международни инвеститори заплашват да се изтеглят от България заради проблемите в правосъдието
© Булфото

Международните инвеститори може да се изтеглят от България заради "недостига на върховенство на закона". За това предупреждават в обща позиция десет търговски камари, представляващи инвеститори от държавите, с които най-често страната ни има търговски отношения.

Търговските камари изразяват загриженост от последните развития, свързани с осъществяването на дългоочакваната съдебна реформа. Бизнес организациите, представляващи фирми от основните външни търговски партньори на страната ни като Германия, Италия, Холандия, Франция, Белгия, Великобритания и САЩ, са категорични, че международните инвеститори не искат да инвестират в България именно заради проблемите в правосъдието.

Създаденото усещане, че реформата не се извършва води до неувереност от страна на инвеститорите и действащите в страната икономически субекти. Понижава се желанието за инвестиции в България в полза на други държави, предупреждават бизнес организациите, цитирани от БНР.

Чуждите инвестиции са ключови за създаването на работни места и за растежа на икономиката ни. Според последните данни на БНБ, близо 1,5 милиарда евро са преките чуждестранни инвестиции в страната за периода от януари до ноември миналата година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2311 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
калистрат

2016.01.31 | 18:04

2
Лъсна поредната лъжа на борисов за стабилната държава и растящата икономика.Има ли още абдали,които да му вярват и дали не стават и те съучастници в едно престъпление по затриването на държавата.
БОЧО ВОЙВОДА

2016.01.31 | 15:59

1
ВАЖНОТО Е ,ЧЕ СА НИ ГАЛИЛИ ПО ГЛАВАТА - ДРУГОТО Е ВЯТЪР РАБОТА....

Добави коментар

Водещи новини