-
29 декември 2015 11:38
- 2355
- 0

Ако се чудите как сте успели да изхарчите толкова в ресторанта, докато го напускате, то можем да ви помогнем с отговора на този въпрос. Няколко са триковете, които ресторантите ползват в своите менюта, за да предразположат клиентите си да харчат повече.
Ето и кои са най-честите хитринки, споделени от консултанта в ресторантьорската сфера Арон Алън:
1. Цветовете
Ресторантите използват специфични цветове в своите менюта и това не е случайно. Зеленото например повишава усещането, че храната е прясна. Оранжевото стимулира апетита, а червеното подтиква към действие – да се купуват ястия с най-висок маржин на печалба. С други думи, помислете преди да поръчате ястие, оцветено в ярко червен цвят.
2. Разположението „Златният триъгълник“ - това е фигурата, използвана от инженерите на менютата. Тя съчетава в себе си предимствата на това как потребителите най-често гледат менютата. Обикновено погледът ни се спира в средата, после в горния десен ъгъл и най-накрая в горния ляв ъгъл. Обикновено ястията, разположени в този „златен триъгълник“, са тези, от които ресторантите изкарват най-голяма печалба. Във всяка от споменатата секции важно е и местоположението. На първите две позиции обикновено стоят най-надценените продукти, защото шансът те да бъдат поръчани е и най-голям.
Прочети повече ТУК.
Последвайте канала на
Свързани новини

Жабешки бутчета и крокодилско в менюто на европейците
29 декември 201507:08

Такса чист въздух в китайски ресторант
17 декември 201514:47

Какво крадат клиентите от най-елитните ресторанти
14 декември 201510:14

Как да се предпазим от капани при коледното пазаруване
04 декември 201514:48

Gucci отвори официално първия си ресторант
18 ноември 201517:03

Менюто на известни столетници
13 ноември 201519:56

Най-романтичните храни
12 февруари 201610:34

Отвратителни признания на служители в ресторанти за бързо хранене
28 януари 201614:32

Балансирано меню за именици
07 януари 201610:42
,fit(968:545))
Лудогорец се доближава до 14-ата поредна титла след голово шоу на "Колежа"
)
Локо (Пловдив) има нов наставник
,fit(968:545))
Основна трансферна цел на Левски създава големи главоболия на Берое, сагата засяга лиценза на “заралии”
,fit(968:545))
Голмайсторът на efbet Лига с любопитен трансфер, ето каква сума ще получи клубът му
,fit(968:545))
Решаващият ден в Лигата на конференциите ще определи кои отбори ще продължат напред
,fit(968:545))
Карлос Насар със "Спортен Икар" на годината
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини

Кирил Петков: Непоколебими сме, Пеевски никога няма да е легитимен политик, санитарният кордон ще сработи и на европейско ниво
19 декември 202418:04

Марк Рюте: Поздравявам България, че отделя поне 2% от БВП за своята отбрана, другите държави трябва да направят същото
19 декември 202417:47

Министър Запрянов: Ако искаме да имаме модерна армия, трябва да увеличим военните разходи
19 декември 202417:56

Ангел Найденов за казуса със споразумението с Украйна: Гаф, скандал, провокация
19 декември 202418:45

КС отклони питанията на депутатите за правомощията на ВСС
19 декември 202419:53

БАБХ: Животни няма да се евтанизират, чума в България - има
19 декември 202418:59

Стачка на градския транспорт в столицата: 26 автобусни линии ще бъдат блокирани
19 декември 202420:15

Водещите новини! Кирил Петков е с повдигнато обвинение. Накараха деца да гледат пресконференцията на Путин; той предложи ракетен дуел със САЩ
19 декември 202419:20

Кристалина Георгиева: В САЩ има огромен достъп до човешки капитал, в Европа - положението е по-сложно
19 декември 202420:37