Samsung планира рекордни инвестиции през 2012 г

  • 09 ноември 2011 12:30

  • 1125
  • 0
Samsung планира рекордни инвестиции през 2012 г
©

Корейският електронен производител Samsung планира да инвестира близо 33,9 млрд. долара в производство и научноизследователска дейност през следващата година.

Така инвестициите ще скочат с около 27% спрямо направените през тази година, съобщи местна медия, цитирана от Reuters.

Изданието Edaily съобщи, че компанията планира да увеличи значително разходите си за своя бизнес с чипове (SLI). В него влиза производството на микропроцесори за iPhone и серията смартфони на Samsung Galaxy S, както и на OLED дисплеите, използвани предимно върху мобилните устройства на компанията.

Силните продажби на мобилни чипове и дисплеи, задвижвани от повишаващото се търсене на смартфони и таблети, помагат на компанията да се справи по-добре със слабите резултати от производството на традиционните паметови чипове и дисплеи за персонални компютри и телевизори.

Световният лидер в производството на чипове планира да изхарчи близо 13,4 млрд. долара за своя бизнес с чипове, от които над половината ще бъдат дадени за развойна дейност в LSI бизнеса ѝ.

Според статията на Edaily Samsung планира да увеличи инвестициите си в органичните дисплеи до над 6,2 млрд. долара и да намали на половина парите за течно кристалните дисплеи (LCD) до 1,8 млрд. долара през следващата година. Говорител на Samsung отказа коментар по темата.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1125 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини