КЗП ще следи за нарушения при продажбата на учебници и ученически пособия

  • 31 август 2015 13:18

  • 1102
  • 0
КЗП ще следи за нарушения при продажбата на учебници и ученически пособия
© Архив

Комисията за защита на потребителите започва проверки за нелоялни търговски практики при продажбата на учебници и училищни пособия. Поводът е началото на новата учебна година. Инспекторите ще следят и за продажба на цигарени изделия на непълнолетни лица, като обект ще бъдат най-вече магазините в близост до училища. Това обяви на пресконференция Димитър Маргаритов, председател на КЗП.

Проверките за спазване изискванията за забрана продажбата на цигари и тютюневи изделия на лица под 18 години и в районите на учебните заведения, са друг нов акцент в контролната дейност на КЗП тази есен, посочи Маргаритов. „Ще изследваме въпросите с нелоялните практики, насочени и към една друга уязвима група потребители, а именно хората от „третата възраст”, съобщи Маргаритов.

Законът за защита на потребителите предвижда и по-сериозни санкции за икономическите оператори, които прилагат некоректни практики към уязвимите групи потребители. От КЗП посочват, че ще разчитат на сигнали от пенсионери за различни видове нарушения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1102 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини