60 000 гръцки фирми идват в България

  • 20 юли 2015 14:28

  • 2618
  • 2
60 000 гръцки фирми идват в България
©

60 000 гръцки фирми са подали искане да се преместят в България заради контрола върху движението на капитали и безсилието на правителството да се справи с острите им проблеми - заяви пред телевизия Скай председателят на Гръцката конфедерация на търговията и предприемачеството Василис Коркидис, цитиран от КРОСС.

„Премиерът да прочете писмото, което изпратихме през януари, за да избегнем бягството на бизнеса... Разбирате какво се случва в икономиката", казва Коркидис. Той добави, че комисията за проверка на капиталовия контрол не е предложила решения за най-острите проблеми на гръцките фирми.

„Съмнявам се в тази новина. Много бързате, господин Коркидис, да не би да спонсорирате онези, които заминават? Нашият приоритет сега са гражданите. Чрез рекапитализирането на банките с €25 млрд. ще бъдат облекчени от червените кредити както фирмите, така и бедните граждани", отговори на твърденията парламентарният представител на СИРИЗА Никос Филис и предизвика реакцията на Коркидис.

„Проблемът съществува от юни миналата година, но той се задълбочи с капиталовия контрол", коментира депутатката от Потами Антигони Либераки. „Да вземем мерки, няма бърз начин да се изгради доверие, необходимо е постоянство", допълни тя и поиска да се съберат позиции и мнения и да има национално разбирателство вместо противопоставяне.

Последвайте канала на

2618 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
данъкоплатец

2015.08.04 | 17:16

2
Споко, Коркидис, не се коркай! ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО!
КРИКОВ

2015.08.04 | 17:16

1
ще ти посрещнем със хляб и сол...

Добави коментар

Водещи новини