Цените на петрола отбелязаха ръст

Цените на петрола отбелязаха ръст след изказването на министъра на петрола на Саудитска Арабия Али ал Наими, който заяви, че понижението на цените на петрола е следствие на липсата на сътрудничество между страните производители на петрол, които не влизат в ОПЕК (Организацията на страните износителки на петрол), и изрази увереност, че скоро пазарът ще се възстанови, съобщава Bloomberg, предаде Фокус.

„Пазарът на петрол ще се възстанови, изкопаемите горива през следващите десетилетия ще останат основен източник на енергия”, каза министърът. По мнението му, страните производители, които не влизат в ОПЕК, „ще осъзнаят, че в техен интерес е поддържането на високи цени за всички”.

Министърът подчерта, че Саудитска Арабия се ръководи в своите действия на пазара изключително от своите икономически интереси.

След това изказване, в понеделник цените на петрола отбелязаха ръст. Февруарските фючърси на петрол тип Брент на лондонската борса ICE Futures поскъпнаха с 0.85 долара (1.4%) до 62.23 долара за барел.

Цената на фючърсите на петрол тип WTI за февруари на Нюйоркската борса NYMEX се скочи с 0.65 долара (1.1%) до 57.78 долара за барел.

Коментари

  1. 2015.01.03 | 17:57
    Май блокадата срещу Русия нещо взе да се пропуква.Други мазохисти освен българите май в коалицията на САЩ не се намират.
  2. 2014.12.23 | 17:23
    Ами сега !Що ше правят американците ?Май ще има нови совалки -до Саудитска Арабия !Ама ,няма да вали !
  3. 2014.12.22 | 12:37
    Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!Отношението е като към животни!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет