Наплив от безработни очакват в бюрата по труда

  • 29 септември 2014 16:27

  • 1506
  • 0
Наплив от безработни очакват в бюрата по труда
©

Хиляди сезонни работници остават без работа от утре. С края на септември идва и краят на туристическия сезон по морето. Днес и утре затварят последните хотели по Южното Черноморие. В бюрата по труда в цялата страна очакват наплив на безработни, съобщава Нова телевизия.

Работодатели, които искат да наемат освободени в сферата на туризма работници и най-вече младежи на възраст до 29 години, могат да направят това, след като подадат в Бюрата по труда заявление за кандидатстване и одобрение по програмата за младежка заетост. Днес е крайният срок за подаването на тези документи.

8 000 младежи ще бъдат наети по тази програма, като европейските средства покриват тяхното обучение и средствата за работна заплата.

„По тази програма могат да кандидатстват всички работодатели, които разкриват свободни места в икономиката, с изключение на тези, които разкриват работни места в горското, селското и рибното стопанство”, каза Златомира Гаджерукова, директор Бюро по труда-Бургас.

Работодатели в сферата на туризма обясняват, че вече са наемали младежи по тази програма. Готови са отново да назначат служители, тъй като пестят средства.

Всеки един от освободените кадри в сферата на туризма в края на туристическия сезон може да получи актуална информация във всяко едно от Бюрата по труда в цялата страна за това кои са работодателите и в кои сфери на икономиката, одобрени по европейски програми.

Последвайте канала на

1506 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини