С 0.1 на сто се вдигат цените на производител в промишлеността

  • 30 юни 2014 11:48

  • 750
  • 2
С 0.1 на сто се вдигат цените на производител в промишлеността
©

Индексът на цените на производител в промишлеността на вътрешния пазар през май е с 0.1 на сто над равнището от предходния месец, съобщи Националният статистически институт.

Увеличение на цените е регистрирано в добивната промишленост - с 1.7 на сто, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.1 на сто, докато в преработващата промишленост няма изменение.

В преработващата промишленост нарастване на цените спрямо предходния месец се наблюдава при производството на основни метали - с 3.1 на сто, при ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 0.6 на сто, и при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 0.5 на сто, а намаление е отчетено при производството на химични продукти - с 1.9 на сто, и при печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители - с 0.3 на сто.

Индексът на цените на производител на вътрешния пазар през май 2014 г. спада с 0.7 на сто в сравнение със същия месец на 2013 година. Цените намаляват в добивната промишленост - с 6.9 на сто, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.1 на сто, докато в преработващата промишленост няма изменение.

Намаление на цените в преработващата промишленост спрямо май 2013 г. е отчетено при производството на химични продукти - с 9.8 на сто, при производството на основни метали - с 4.6 на сто, и при производството на хранителни продукти - с 4.5 на сто.

Увеличение на цените се наблюдава при производството на тютюневи изделия - с 8.4 на сто, при производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 5.3 на сто, и при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 3.5 на сто, пише БТА.

Последвайте канала на

750 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.30 | 13:30

2
През 1985-1990 год. комунистите откраднаха 10 милиарда лева т. e. целия паричен резерв на България. Те изнесоха тези пари чрез задграничните търговски дружества, по същество - фирми на Държавна Сигурност, КГБ и БКП за търговия с валута, оръжия, наркотици. Тези фирми съществуват и сега под други имена; каналите са същите. През 1990-1992 год. 10-те милиарда бяха разпределени от Луканов между верни комунисти и агенти на ДС, които след това ги ре-инвестираха в България. Така се образува днешната олигархия, която държи лостовете на властта в България. След това Луканов беше убит от своите господари от КГБ, за да се прикрият следите на чудовищната манипулация с парите на българския народ. БСП, ДПС, Атака, България без цензура са политически следствия на комунистическо-агентурната приватизация в България. Народът трябва да знае за тези престъпления. Долу червените предатели! Да живее Майка-България!!!

2014.06.30 | 13:29

1
Нали я видяхме ТИКВАТА ПРОСТА 4 г. какво правеше и народът го прогони като краставо псе с камъни ! Урод нагъл ! Пак иска да го замерят и стадионите да скандират че е педераст !

Добави коментар

Водещи новини