България е седма в света по спад на цените на жилищата

  • 16 юни 2014 10:51

  • 1364
  • 0
България е седма в света по спад на цените на жилищата
©

България се озова на седмо място в света по спад на цените на жилищата през първото тримесечие на 2014 г. Това показва класацията на Global Property Guide, информира "Труд".

Според данните на изданието, изготвени въз основа на реално извършени сделки, през първото тримесечие на годината годишният ръст на цените на жилищата у нас се е ускорил до 2,3%, а спрямо предходните три месеца - до малко над 1%.

Тези данни обаче отчитат и инфлацията. В българската икономика месеци наред обаче имаше дефлация, която през февруари надхвърли 2,5 на сто на годишна база.

В номинално изражение през първото тримесечие цените на жилищата у нас са останали почти без промяна на годишна база, защото е отчетен спад от 0,05%, а спрямо предходното тримесечие е регистриран ръст от 0,22%.

През първите три месеца на миналата година беше отчетен годишен спад на цените на жилищата от над 4,5% и 0,87% спрямо предходния тримесечен период. Това нареждаше страната ни на седмо място по спад на цените и в дъното на общата класация.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини