Пускат на пазара кафе с екстракт от канабис

  • 04 юни 2014 14:05

  • 2214
  • 4
Пускат на пазара кафе с екстракт от канабис
©

След иновативния алкохол на прах американски предприемачи решиха да лансират и наркокафе с екстракт от канабис.

Компанията „Мърт провижънс” пуска на пазара в САЩ бутилираното кафе „Лигал” (от английската дума „законен”) с 20 милиграма THC – психоактивното вещество тетрахидроканабинол. Продуктът от 340 милилитра ще бъде по щандовете във Вашингтон в началото на юли. Очаква се цената му да е около 10 долара. Производителите обещават, че всеки вкусил от еликсира им ще усети приятен световъртеж като след почерпка с вино, пише "Новинар".

Марката предлага няколко разновидности, сред които Cold brew (приготвено със студена вода, гарантиращо широка усмивка), Cold brew със сметана и захар (сравнено с лавина от вкус и океан от приятни усещания), Rainier cherry (американският черешов сорт Райниер, който върви за музикални фестивали и домашни купони, изстрелващ на седмото небе), Lemon ginger (лимон и джинджифил с отпускащ ефект) и Pomegranate (с вкус на нар за ободряващо преживяване).

В манифеста на компанията се посочва, че идеята на напитката е „да насърчава широкоразпространената радост, да допринася за безпрецедентното отпускане и да обезпечава благословията на еуфорията”. Продуктът ще помага на потребителите да се смеят повече и да се тревожат по-малко, докато се наслаждават на висококачествения канабис в търсене на щастието.

През ноември 2012 г. американските щати Колорадо и Вашингтон решиха с референдум легализирането на марихуаната.

Американските предприемачи не за първи път се възползват от интереса на съгражданите си към леката дрога. Наскоро в Калифорния пуснаха ограничена партида парфюм с мирис на марихуана, наречен „Невинност”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2214 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.05 | 17:55

4
Ne moga da poviarvam,da troviat sobstvenoto si naselenie!Na koj vrazkar e tazi firma?

2014.12.05 | 17:54

3
Ще има ли надписи,подобно на кутиите с цигари,че наркотикът е отрова и вреди на здравето.Ще бъде ли разрешено употребота на МПС?

2014.12.05 | 17:54

2
Получих"световъртеж "от новината.

2014.06.13 | 12:40

1
Grija za radostta na horata po sveta." Zagrijenite " se Uveli4avat - ZAKONNO.

Добави коментар

Водещи новини