Папазов: Превозвачите нямат повод за протест

  • 20 май 2014 12:37

  • 1781
  • 1
Папазов: Превозвачите нямат повод за протест
© Булфото

Наводненията няма да се отразят на корабоплаването, категоричен беше министърът на транспорта Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на. „Може да се отрази на работата на пристанищата, тъй като доста от кейовете, например на пристанище Лом, могат да бъдат наводнени. Мерки са взети, но обработката на корабите в тези дни, в които може да стане такъв инцидент, ще бъде преустановена", каза още той, цитиран от "Стандарт".

В момента вървят три одита за катастрофи, каза министърът.

Няма обстановка, която да налага протести на превозвачи, смята министър Папазов. Според него някои от исканията на българските и турските превозвачи са диаметрално противоположни, което прави преговорите тежки. „Главното изискване от тяхна страна е да се премахнат транзитните такси, с които българската страна не е съгласна, тъй като доста сериозни приходи няма да постъпят. Продължаваме да преговаряме, но без компромис от двете страни, няма как да постигнем резултат", допълни той.

„Заради това преговаряме само двете министерства, за да може действително да изработим документ, който да се обсъжда на работно ниво в съответните браншове. В присъствието на преговорите на браншовите организации на двете страни, практически преговорите не довеждат до резултат", посочи Папазов, цитиран от "Фокус".

„Правим всичко възможно да защитим интересите на превозвачите", категоричен беше министърът. Той уточни, че право на превозвачите е да протестират, ако смятат, че това се налага. "Ние не можем да се бъркаме в този протест. В момента няма обстановка, която да налага такива протести", добави транспортният министър.

Министърът на транспорта Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на и министърът на енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на присъстваха на валидиране на пощенска марка по повод 40-годишнината от пускането на първи блок на АЕЦ "Козлодуй".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.20 | 16:13

1
ataka.tv

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини