Бизнес климатът в строителството и търговията на дребно се подобрява

  • 29 април 2014 15:15

  • 1258
  • 0
Бизнес климатът в строителството и търговията на дребно се подобрява
© Булфото

През април общият показател на бизнес климата се покачва с 1.7 пункта спрямо равнището си от предходния месец, което се дължи на подобрения бизнес климат в промишлеността, строителството и търговията на дребно.

Това съобщи Националният статистически институт, цитиран от БТА. Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" нараства с 1.4 пункта в сравнение с март поради по-благоприятните очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца. Показателят "бизнес климат в строителството" се повишава с 6.8 пункта, което се дължи на оптимистичните оценки и очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на предприятията.

"Бизнес климатът в търговията на дребно" се покачва с 0.8 пункта в сравнение с предходния месец поради подобрените очаквания на търговците на дребно за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца. "Бизнес климатът в сектора на услугите" намалява с 1.8 пункта поради по-неблагоприятните оценки на мениджърите за настоящото бизнес състояние на предприятията. В прогнозите си заразвитието на бизнеса обаче те остават оптимисти, като и очакванията им за търсенето на услуги през следващите три месеца продължават да се подобряват.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1258 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини