Китай ни залива с опасни презервативи

  • 22 февруари 2014 11:36

  • 2157
  • 5
Китай ни залива с опасни презервативи
©

Фалшиви презервативи, които са копия на световноизвестни марки, се търгуват по магазини у нас. Цената им на едро е около 50 стотинки и се произвеждат в ателиета в Китай.

Кондомите са изключително опасни, тъй като са пълни с голямо количество неясен лубрикант, освен това се късат много по-лесно от истинските, пише "Монитор". На външен вид кутийката имитира оригинала с почти всички надписи и картинки, но качеството на картона, както и на печата е по-ниско.

Последната засечена пратка у нас е била от 6000 бройки, купени срещу 2000 долара от Китай. Информация по случая е предоставена на полицията в Пловдив, но след съгласуване с местната прокуратура разследване не е започнало, защото количествата били съхранявани в жилището на мъжа, който ги поръчал и още не били пуснати в търговската мрежа. Засега остава неясно как са били внесени, но не се изключва това да е станало в ръчен багаж. Преди това две пратки са били заловени и от служители на Агенция "Митници".

Ментетата на известната марка са били забелязани да се продават в малки магазинчета в Пирдоп, но не се изключва да се предлагат и в други градове.

"Освен че са опасни за здравето, може да се окаже, че не могат да ви предпазят от нищо, защото структурата им по-лесно се нарушава", обясниха запознати. Това значително увеличава риска от полово предавани болести или бременност. В някои от случаите производителите използвали индустриален лубрикант, а в други растителни масла.

"Като го отворихме, лубрикантът се разтече и беше рядък", обясниха експерти, които са виждали ментетата, внесени у нас.

Оказва се, че китайски фалшиви презервативи са стигнали и до други европейски държави и САЩ. Британското здравно министерство предупреди преди време, че контрабандата на фалшиви кондоми е нараснала, като през последните 18 месеца на Острова са внесени милиони бройки. В същото време в средата на миналата година в китайска провинция Фуджиян полицията залови 4,6 милиона бройки ментета, предлагани на значително доста по-ниски цени в интернет.

Общо 37 души са били задържани за съучастие в престъпната група. Според информацията презервативите са били предназначени само за китайския пазар – малки аптеки, продавачи на дребно и онлайн търговия.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2157 5

Коментари 5

Добави коментар
ххх

2019.05.01 | 16:29

5

чикииии

КОЙчо

2014.03.06 | 13:10

4
Който прави секс, да му мисли. Такива като мен дето седят на сухо, нямат проблеми в случая.

2014.03.06 | 13:10

3
Нямат вина китайците, а алчните български търговци, живеещи под мотото: Купувай най-евтиното, продавай го скъпо и им е*и майката на клиентите!

2014.02.25 | 18:40

2
Че те кво са виновни че клиентите са им адски прости и дават много пари за боклуци.
madeinchina

2014.02.23 | 01:30

1
sharenilaina

Добави коментар

Водещи новини