"Булгартабак" превзема Русия с класиките "Родопи", "Стюардеса", БТ

  • 03 февруари 2014 14:24

  • 2632
  • 1
"Булгартабак" превзема Русия с класиките "Родопи", "Стюардеса", БТ
©

"Булгартабак" започва да продава цигари с познатите от преди 1990 г. на местния пазар марки "Родопи", "Стюардеса", БТ и "Опал" на руския пазар, пише руският сайт "Известия".

Компанията, чийто мажоритарен собственик е дъщерно дружество на руската "ВТБ капитал", е поръчала производството на цигарена фабрика край руския град Брянск, за да намали себестойността. Технологията, суровината и оборудването са предоставени от "Булгартабак".

"Булгартабак" е спечелил делата за търговските марки, които води в Русия, като последната заявка до "Роспатент" е за марката "Родопи", а останалите вече са регистрирани, информира изданието.

Холдингът се цели в ниския ценови сегмент, където е и най-голямото търсене, се посочва в публикацията. Очаква се, че пакет ще струва около 40 рубли (1.60 лв.)

Прогнозите на руски анализатори сочат, че "Булгартабак" ще успее да постигне пазарен дял до 3.5% при около 30 на сто в България, а при най-позитивен сценарий този дял може да нарасне до максимум 8-10 на сто. Основен негов конкурент ще е руският производител "Донски табак" и транснационалните компании.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2632 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
nasako

2014.02.07 | 08:51

1
pushih predi 25 godini stuardesa-letiasta ku-va zastoto niamah zigari ipari no udriat v petite samo za strstni pushachi

Добави коментар

Водещи новини