Русия и ЕС стартират утре преговорите по "Южен поток"

  • 22 януари 2014 20:40

  • 1380
  • 1
Русия и ЕС стартират утре преговорите по "Южен поток"
©

На 23 януари Русия и ЕС започват преговори по двустранните споразумения със шест страни-членки на ЕС за „Южен поток”, обяви на пресконференция в Брюксел руският постоянният представител в ЕС Владимир Чижов, съобщи Нова телевизия.

Руска делегация, водена от заместник-министъра на енергетиката Анатолий Яновски, пристига в Брюксел, стана ясно от думите на Чижов, цитирани от ИТАР-ТАСС. Преговорите ще се водят с ръководителя на Генерална дирекция „Енергетика” на ЕК Доминик Ристори. Двамата ще оглавят съвместна група, която трябва да преодолее разногласията по газопроводния проект.

Изпълнителният орган на ЕС настоява те да отговарят на изискванията на Третия енергиен пакет, включително по отношение на достъпа на други доставчици до тръбопровода и контрола на участъците.

Междувременно в руската преса се появиха съобщения, че Брюксел и Москва ще търсят решение без да преразглеждат междуправителствените споразумения с транзитните държави. Експертите отказват да прогнозират какви ще са резултатите от предстоящите преговори и дали договорите ще бъдат преразгледани. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.23 | 12:00

1
АРЕ СТРОЙТЕ ГО ТОА ПОТОК БЕ, ДА ГО ЕВА.

Добави коментар

Водещи новини