Американци взеха пловдивския хотел "Тримонциум"

  • 16 октомври 2013 09:25

  • 3141
  • 0
Американци взеха пловдивския хотел "Тримонциум"
© Булфото

Хотел “Тримонциум Принцес” стана “Рамада Пловдив Тримонциум”. Американската верига “Рамада” взе емблематичния хотел за минимум пет години чрез франчайз договор.

Това е първият обект в България, който ще работи под тази марка. Засега нищо няма да се променя в политиката на хотела. Казиното остава извън сделката и под прякото ръководство на Суди Озкан, пише "Марица".

Турският мултимилионер Суди Озкан приватизира “Тримонциум” през 1998 година и негов екип управляваше хотела десет години. През 2008 година мениджмънтът бе предоставен за 10 годишен срок на друга турска компания - “Дедеман”. Така на фасадата на сградата на пъпа на Пловдив се появи нов надпис - “Дедеман Тримонциум Принцес”. През миналата година обаче Суди Озкан прекрати предсрочно договора с аргумент, че нищо от обещаните инвестиции не се е случило. Дедеман се бяха зарекли да вдигнат категорията и на пловдивския хотел и на “София Принцес хотел” от 4 на 5 звезди. Това също не стана факт.

“Рамада” управляват мрежа от хотели по цял свят. Само в Германия обекти с този бранд има в 37 града, в Турция - в 11, в Румъния - в седем. Подобно съдружие в големи и знакови хотели не е новост. Новотел Пловдив например от години работи под търговската марка на международната корпорация “Акор”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини