Фондовите пазари отново се сринаха

  • 11 август 2011 06:51

  • 1206
  • 0
Фондовите пазари отново се сринаха
© Getty Images

Цените на акциите по международните борси в Европа тръгнаха отново надолу.

Същото се случи и при отварянето на фондовите пазари в САЩ, където затишието продължи по-малко от едно денонощие.

Междувременно властите в Париж се събраха на извънредно съвещание заради притесненията, че могат да се превърнат в поредната жертва на борсовите спекуланти.

230 милиарда евро са загубите на Парижката фондова
борса за последния месец. Индексът САС40 падна с 23% от края на юли насам. Кризата засегна и френските държавни облигации. Властите в Париж се опасяват, че също като САЩ могат да загубят своя рейтинг ААА. Основната цел на правителството е да ограничи разрастването на бюджетния дефицит и търсенето на финансиране от борсите.

Същото смятаха доскоро и САЩ, но получиха намаление на своя рейтинг. Федералният резерв успокои за кратко хаоса на борсите като обяви, че ще запази основната лихва в страната.

Преди няколко часа, с началото на новия работен ден отвъд Океана, разпродажбата на акции продължи. За момента нито едно правителство не може да намери магическа пръчка, с която да обърне хода на събитията.

Допълнителни притеснения дойдоха и от Великобритания, където ръководството на централната банка обяви прогнози за рекордна инфлация догодина и намаляване на икономическия растеж.

Последвайте канала на

1206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини