Спадът на цените на имотите е в миналото, отчитат стабилност на пазара

  • 05 август 2013 17:24

  • 1859
  • 3
Спадът на цените на имотите е в миналото, отчитат стабилност на пазара
©

Стабилност на пазара на недвижимите имоти отчитат брокерите от началото на годината. Покупките в малките градове и Северна България, обаче продължават да са в застой, информира БТВ.

Семейството на Стела Маркова е сред активно търсещите ново жилище. Живеят в собствен апартамент в Обеля, но търсят тристаен апартамент в Лозенец. Причината е, че най-малкият член от семейството тръгва на училище в този квартал. Политическата нестабилност не променя намеренията им.

„Ние това решение отдавна сме го взели нашето семейство, че ще вървим в тази посока. Така че действаме си по план и не се притеснявам”, коментира Стела Миланова.

Протестната вълна през последните седмици първоначално е стъписала купувачите.

„Като че ли хората погледаха малко новините, покоментираха малко в офисите и отново стартираха с техните търсения”, посочи Калоян Богданов, представител на компания за недвижими имоти. По думите му като цяло имотният пазар в момента в България се движи главно от житейски нужди и по тази причина няма как някаква политическа ситуация да повлияе на това, че ще имаш до два месеца бебе.

Спадът на цените на имотите е в миналото. Средно квадратния метър в София се задържа около 700 евро. Отстъпките при сделка вече не надхвърлят 2 хиляди евро. От Националното сдружение Недвижими имоти това лято отчитат ръст на българските купувачи по Черноморието с около 12%.

„Тук говорим не само и единствено за тези новопостроени апартаменти с изглед към морето, а и за селски къщи, за малки постройки, които не са в самите курорти, а в населените места близо до тях с цел да ги ремонтират, да ги ползват като ваканционен имот”, смята Иван Велков, Национално сдружение Недвижими имоти.

Обикновено цената на имота не надхвърля 40 хил. евро, а купувачите плащат със спестявания, а не с кредити.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1859 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
леле

2013.08.16 | 10:34

3
какво спадане е в миналото бе !!!!???? с какво ще си купя жилище като заплатата ми е 500 лв. а децата да ги изхварля на улицата ли ??? така ще си изгниеме като наематели или при мама или баба .

2013.08.06 | 22:53

2
Това го няма никъде по света, да спестяваш 30 години пари от работа ти за да си купиш хубаво жилище. Живеем в шибана държава, която трябва да прочисти шибаните продажни политици.
ЛЮБО АНГЕЛОВ=ЛЮТВИ АНАЛ (новото му мохамеданско им

2013.08.06 | 04:25

1
Я ЛЮБО ПЕДЕРАСА РАЗБИРА ДАЖЕ И ОТ ИМОТИ.ЯВНО СЕ ЧУДИШ КАДЕ ДА ИНВЕРТИРАШ ПАРИЧКИТЕ,КОЙТО ТИ ДАВАТ ОТ ЮРУШ,ГЕЯ И КОЗЕЛА.

Добави коментар

Водещи новини