Газпром няма да наддава за ДЕПА

  • 11 юни 2013 09:17

  • 1002
  • 0
Газпром няма да наддава за ДЕПА
©

Амбициозната приватизационна програма на Гърция получи тежък удар в понеделник, след като очакваното наддаване за Обществената газов корпорация (ДЕПА) от руския енергиен гигант „Газпром” така и не се случи, оставяйки властите объркани от провала, пише вестник “Катимерини”.

Положителното все пак е офертата на азербайджанската държавна енергийна компания за ДЕСФА, оператора на мрежата за транзит на газ, което подхранва надеждите на Гърция в бъдеще да транспортира каспийски газ към Западна Европа, като част от Трансадриатическия тръбопровод.

Според източник, премиерът Андонис Самарас е имал среща с финансовия министър Янис Стурнарас и други членове на правителството, след новината за руското оттегляне, която руската страна приписа на неудовлетворителните условия, а според източници от гръцкото правителство причината е възражения от Европейската комисия, която в момента разследва „Газпром”.

Провалът на руската оферта е сериозен пропуск за Самарас, който имаше три срещи с Алексей Милер от „Газпром”. Сега правителството ще трябва да събере очакваните 800 млн. евро от приватизацията на ДЕПА от други места.

Последвайте канала на

1002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини