Германци вземат "Каолин" за 140 млн. лв.

  • 28 май 2013 08:55

  • 3453
  • 1
Германци вземат "Каолин" за 140 млн. лв.
©

"Каолин-Сеново" - една от най-печелившите компании на Българската фондова борса, ще има нов собственик до дни. Това е германското дружество "Кварцверке", пише в. "Преса".

Чуждестранната фирма ще плати по 4,156 лв. за акция, гласи официалното съобщение. Съгласно подписаното през декември м.г. предварително споразумение "Кварцверке" ще придобие 67,32% от "Каолин". Ако договорът не е изменен междувременно, германците ще платят общо 140 млн. лв. Очаква се сделката да бъде финализирана до пет дни. Продавач е "Алфа финанс холдинг", който се контролира от бизнесмена Иво Прокопиев.

Основният предмет на дейност на "Каолин" е добив на пясъци и нерудни суровини, както и тяхната преработка. Дружеството произвежда каолин, кварцов пясък, шамот, фелдшпат и карбонатни пълнители.

Продажбата на "Каолин" е една от най-големите сделки с мажоритарни пакети на Българската фондова борса. Повече пари са давани само за БТК, две банки, ДЗИ и "Булгартабак".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Circus

2013.06.03 | 15:31

1
Айде сега прах в очите! Тая "продажба" е фиктивна, а завишените приходи, пак ще ги лапат тия, които ги лапаха и до сега! Само документите ще са на германците!

Добави коментар

Водещи новини