Близки до Корпоративна търговска банка поеха русенската корабостроителница

  • 25 юли 2011 16:39

  • 2918
  • 0
Близки до Корпоративна търговска банка поеха русенската корабостроителница
©

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиването на "Корабостроителница Русе" от две фирми, свързани с Корпоративна търговска банка. "Афлик България" и "Вивес" вече могат да вземат пълния контрол над производителя на кораби, след като чрез фирмата си "Шип инвест" вече имат 25% от капитала на дружеството.

Компаниите придобиват "Корабостроителница Русе" от регистрираните в Германия дружества "Алфа" и "Омега" на Йохан Бреме и Мариян Колев. За продажбата на производителя на кораби беше съобщено още през февруари, но повече подробности по сделката, както и за това кой е купувачът не бяха съобщени. По-късно стана ясно, че новите собственици са фирмите "Афлик-България" и "Вивес". В управата на първото дружество е Янчо Ангелов, който участва в управлението на Корпоративна търговска банка, собственик в която е Цветан Василев. В управата на "Вивес" е Венета Николова, която влиза в управлението на издателска къща "Борба" заедно с Ирена Кръстева. Кръстева е собственик на "Нова българска медийна група", издател на вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Меридиан мач", "Засада".

Според антимонополната комисия придобиването на "Корабостроителница Русе" от "Афлик-България" и "Вивес" няма да доведе до господстващо положение на пазара. Предметът на дейност на купувачите е разнороден, но не е свързан с производството на кораби.

Последвайте канала на

Novini.bg
2918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини