Рокфелер купува "Мол София"

  • 23 юли 2011 08:00

  • 3003
  • 1
Рокфелер купува  "Мол София"
©

КЗК разреши на дружеството "Дорадо 1" ЕООД София да придобие самостоятелен пряк контрол върху "М.О. София", които са собственик на столичния мол.

През юни беше обявено, че търговският център ще бъде купен от инвестиционната компания "Юропа Кепитъл" (Europa Capital LLP) за сумата от 100 млн. евро. "Юропа Кепитъл" са част от "Рокфелер груп" (Rockefeller Group), като дружеството "Дорадо 1" е под техен контрол, става ясно от съобщението на КЗК. Сделката е финансирана от унгарската банка ОТП Банк ПЛС и българското й поделение Банка ДСК, пише "Стандарт".

Заемът, който е потекъл към "Дорадо 1", е 55 млн. евро, показва справка в Търговския регистър. Като поръчител на кредита е посочен "М.О. София", тоест новопридобитият търговски център служи за обезпечение на заема.

Досегашните собственици ще продължат да управляват търговския център, който се простира на 24 хил. кв. метра търговска площ и 10.4 хил. кв. метра офиси. В началото на годината "Юропа Кепитъл" купиха и друг имот у нас. Срещу 20 млн. евро те придобиха търговския парк в Пловдив. Той се управлява от "Дорадо 1" чрез дружеството от неговата икономическа група "Лендмарк България Ритейл Парк" ЕООД.

Според КЗК сделката не е проблемна, тъй като дружествата купувач и продавач "оперират на различни регионални пазари, като между тях няма хоризонтални или вертикални отношения".

Последвайте канала на

Десислава Станева
3003 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
годо

2015.05.01 | 19:52

1
Дали може и на мен Банка ДСК да ми отпусне кредит за закупуването на един мол, като поръчител на кредита да бъде същия мол?

Добави коментар

Водещи новини