Палмовото масло в сиренето причинявало тумори

  • 05 април 2013 07:29

  • 1935
  • 3
Палмовото масло в сиренето причинявало тумори
©

Бялото сирене от мляко пак ще е от палмово масло. За това съобщиха производители, след като Върховният административен съд отмени наредбата за изискванията към млечните продукти, пише в. "Преса".

Наредбата забраняваше в едно предприятие едновременно да се прави сирене от мляко и сирене с растителни мазнини. Сега това пак стана възможно и вече никой не може да каже какво точно има в сиренето. Освен това названията "имитиращ продукт" и "деликатес" се заличават. Сиренето си е сирене. Само от списъка на съставките с дребен шрифт можем да разберем какво точно ядем.

"За да не изтича от калъпите, палмовото масло се втвърдява при висока температура и в присъствието на водород. Тогава ненаситените мастни киселини, които в това масло са 50%, се превръщат във форма, която организмът не може да преработи. Повишава се лошият холестерол, трайно се вдига кръвното и има висок риск за отключване на туморни процеси", обясни проф. Донка Байкова от Медицинския университет.

Връща се анархията в сектора, категоричен беше собственикът на фирма  в бранша Симеон Присадашки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1935 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ivan

2013.04.17 | 18:26

3
СРАМ И ПОЗОР!!!!!!Защо съът не разреши и фалшивото уиски и ракия?Цигарите менте и саламите от 20 годишно замръзено месо,,,,А а а ,и съшщо няма да е лошо да се пуши пак навсякъде.............СРАМ И ПОЗОР...............
muncho

2013.04.17 | 18:26

2
DANO PUKNAT VSICHKI OT VCC
недоволен

2013.04.17 | 18:26

1
Каквато е съдебната система такава ние и държавата.Сиренето с палмово масло да не бъде на един щанд с истинско сирене което се произвежда .Трябва да се намеси ЕС от където се вземат пари от еврофондовете и да ви се потърси сметка г-жо Славова !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини