Реколтата от картофи намаляла с 80% по времето на Мирослав Найденов

  • 03 април 2013 06:27

  • 1685
  • 1
Реколтата от картофи намаляла с 80% по времето на Мирослав Найденов
©

За близо четирите години, през които Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на бе министър на земеделието, с почти 80% е намаляла реколтата от картофи, пише в. "Преса".

Той може искрено да вярва, че излизайки от ведомството, оставя аграрния отрасъл стабилен и в добро състояние, но картината се оказва доста по-различна. Производството на зеленчуци се свива с всяка изминала година. Посевите пострадаха от сушата, а напоителните канали са съсипани. Средният спад при основните зеленчуци - картофи, краставици, чушки, домати и зеле, е 38%.

В момента 90% от зеленчуците и плодовете, които българинът купува, са вносни, каза служебният министър на земеделието Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин. По данни на търговците доматите идват от Турция, краставиците - от Йордания, чушките са македонски, а бялото саламурено сирене всъщност е гръцко - фета. Излиза, че в шопската салата само думата "шопска" е българска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1685 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ТТ

2013.05.18 | 20:03

1
Министъра е сбъркал.Това са стари български провинции,така че салатата си е шопска.Само дето на нищо не мяза - гума,креда и палми.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини