Цените на петрола продължават да падат

  • 22 февруари 2013 14:33

  • 1622
  • 0
Цените на петрола продължават да падат
©

Цените на "черното злато" отбелязват спад за втори пореден ден на търговия, като Северноморският петрол тип Брент проби под нивото от 115 долара за барел, достигайки триседмично дъно в 114,40 долара. През вчерашната търговия петролът загуби над 2% от стойността си - най-солидното низходящо движение от началото на годината, припомня БНР.

Американският лек суров петрол с доставка април пада през днешната търговия с 1,5% и се върна под нивото от 94 долара за барел.

Основна причина за рязкото низходящо движение на "черното злато" в сила от вчера насам са слухове по финансовите пазари, че известен хедж фонд ликвидира големи по обем дълги позиции в суровини и по-специално на петролни фючърси.

Новините за възможно повишение на производството на петрол от Саудитска Арабия и опасенията за забавяне и дори спиране на програмата на Федералния резерв на САЩ за покупки на американски ценни книжа, дават допълнителен мотив на инвеститорите да започнат да прибират печалби след силното възходящо движение на цените на петрола, което продължи близо три месеца.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1622 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини