Руснаци поискаха БДЖ

  • 25 декември 2012 09:49

  • 2614
  • 2
Руснаци поискаха БДЖ
©

Руската държавна железопътна компания РЖД има намерение да завладее европейския пазар на товарните превози. Монополистът разглежда възможността да участва в приватизацията на най-големия товарен железопътен превозвач в България – „БДЖ Товарни превози”, пише Стандарт.

От отдела за международно сътрудничество на РЖД съобщават за “Коммерсант", че компанията „анализира” възможността да купи бг железницата.

Окончателното решение ще бъде взето след анализ на „международните перспективи” на актива. В случай на купуване на „БДЖ Товарни превози”, може да бъде активизиран и интересът на РЖД към активи в съседна Гърция.

Последвайте канала на

Novini.bg
2614 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.02.06 | 20:07

2
то и по добре ше е русия да го земат , даже цела България да се купи от русия ше се развие икономиката (верно ше бутат руснаци на работа в Бг ама за нас ше е 2 пъти по добре)и ше има поне 2 пъти повече работни места ..... то са да не би българи да ни управляват .. еал сам го
Центурион

2013.02.06 | 20:06

1
Само да не го вземат араби или евреи ,че още помним Гад Заеви как успешно приватизира и разви БГА Балкан по времето на Иван Костов !

Добави коментар

Водещи новини