UNIQA е ексклузивен спонсор и застраховател на 30-тия Сараево филм фест

  • 08 август 2024 16:06

  • 149
  • 0
UNIQA е ексклузивен спонсор и застраховател на 30-тия Сараево филм фест
©

Тази година Сараево филм фест празнува своя 30-ти юбилей, който ще събере на едно място множество артисти, звезди и фенове на доброто кино, забавлението и културния живот от 16-ти до 23-ти август. Един от най-значимите филмови фестивали в Югоизточна Европа е с три десетилетия опит в популяризирането на междукултурния диалог, подкрепата на киното, културата и устойчивото развитие.

Припознавайки значението на Фестивала за изграждането на по-отворено, толерантно и проспериращо общество, през миналата година УНИКА стана негов изключителен спонсор и официален застраховател, а тази година ще продължи да популяризира общите ценности за устойчивост и културно многообразие в Югоизточна Европа.

„Горди сме да бъдем партньор на голямото и известно международно филмово събитие и тази година. Сараево филм фест е едно от най-важните културни събития в региона, място на което се събират режисьори, но и възможност за развиване на нови инициативи в полза на общността. Затова събитието има силната подкрепа на всичките шест страни на UNIQA в SEE региона, защото просперитетът и развитието на тази част от Европа е в наш общ интерес.“, споделя Адел Бахтанович, президент на UNIQA SEE региона.

Освен домакин на множество световни и регионални филмови звезди и посетители от цял ​​свят, UNIQA ще бъде домакин и на повече от 200 партньори от Австрия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора, Румъния, България и Сърбия, които ще могат да се насладят на филми, заобиколени от множество културни и исторически забележителности и специалната атмосфера, която цари в Сараево по време на Фестивала.

За всички посетители и жители на Сараево UNIQA ще организира специално спортно събитие, на което ще бъдат представени новини, свързани с подкрепата на спорта чрез дейностите на фондацията UNIQA SEE FUTURE, която работи в целия регион. Фокус в работата на Фондацията, освен подкрепата на млади и перспективни спортисти, ще бъдат и проекти, които подобряват и развиват филмовото изкуство.

UNIQA остана вярна на зелената инициатива на Фестивала, затова и тази година ще предостави определено количество ваучери за безплатно ползване на скутери и електрически велосипеди, които могат да се използват за транспорт между фестивалните локации. Също така, за да намали автомобилния трафик, UNIQA осигури безплатен градски транспорт през нощта в рамките на дните на фестивала.

Мисията на UNIQA се основава на това да помага на клиентите да постигнат по-дълъг, по-добър и безопасен живот, а една от най-важните ценности, произтичащи от това, е отговорността към общността. UNIQA и Фестивалът ще продължат съвместните си дейности, насочени към силна подкрепа на киното, общността и популяризиране на общи ценности.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Филип Епитропов
149 0

Водещи новини